Saturday, September 15, 2007

Om HDD Multimedia spelare...igen

Jag har en HDD multimedia spelare, modell: ZC-HV0103 ( finns ZC-HV0102 ) från Swedish Valei Computer och jag måste saga att jag är jätte nöjd med den (se den testade här ) men förstår inte varför man inte hör så mycket om dem eller om deras egenskaper, bara på Prylinfo finns en stor test och lite info på något forum där ute.

En 3.5” Hårddisk Media-spelare är en spelare där video, ljud och bilder sparas på en hårddisk istället för CD/DVD-skivor ( läs artikeln här ).

Denna Media Player med HDD fungerar som en extern hårddisk ( USB eller LAN ) men inte som en vanlig ” extern enclosure ”; den är en högkapacitets mediabank ( mellan 500Gb och 2 terabytes! ) som inte bara går att använda för att spara filer utan även för att spela upp olika typer av filer ( musik, filmer, bilder, etc ) direkt på din PC eller TV.

HDD Digital media-spelaren hittas i olika modeller, stående och liggande, så det är bara att bestämma hur man vill ha den, och se till att den stödjer alla format ( Progressive scan) och självklart med finesser som HD, Network och/ eller Wi-Fi stöd.

HDD-spelaren eller Media Center, som den också kallas, stödjer nästan alla kända video- och ljud-format: Avi, Divx, Xvid, DVD, Wma, Wmv, VCD, SVCD, Asf, Dat, MP4, MP3, Jpeg, BMP, GIF, o s v, t.o.m. ”display lyrics” för dina Mp3 låtar, vilket är det som gör det så kul! Du behöver inte oroa dig för konvertering eller omformatering, bara koppla den till din TV-apparat, sitt på soffan och njut.

Alla funktioner så som kapitel sökning, undertexter, alternativa språk eller kameravinklar kan styras och användas precis som på en fristående DVD-spelare genom din fjärrkontroll.

Jag tycker att en HDD multimedia spelare är den bästa investeringen för din hemma bio, den är verkligen mycket praktisk och smidigare än en DVD-spelare eller en så kallad HTPC – Mediacenter ( fortfarande med några begränsningar att fixa som en del bugg och det höga priset ).