Wednesday, November 12, 2008

Förändringar för din hemmabio?

Har du tröttnat på att bränna DVD/CD skivor?, vill du ha alla filmer på ett ställe och i en enkel meny kunna nagivera dig fram till den film du vill titta på? då är detta något för dig.

Nuförtiden finns ett stort utbud av HDD media players, några är kända märken andra mindre kända, som strävar efter att bli standard och därmed bli en del av din hemmabio och ersätta din DVD spelare. Om vi ser på de lagar som styr utvecklingen, så är det högst troligt att DVD spelaren blir ersatt av media playern. Även om det idag verkar som om dom stora "spelarna" fortfarande inte vill släppa in dessa nya produkter på marknaden utan att först dra så mycket som möjligt ut ur DVD spelaren - så är det vi konsumenter som måste börja se oss om efter det vi vill ha och behöver.

Det råder ingen tvekan om att dessa produkter utgör ett mycket bra alternativ, inte bara från det ekonomiska perspektivet, utan också på grund av kvaliteten och deras lätthanterliga funktioner, de är helt enkelt ett måste för dig och din hemmabio. Möjligheten att spara alla sorters media filer som filmer, musik och bilder i en och samma lilla låda brevid din TV apparat och att kunna hantera allt med en fjärrkontroll, garanterar att dessa produkter har sin plats i den digitala världen som vi lever i.

Vilken av alla dessa produkter är då bäst? Det beror lite på vad det är du vill pyssla med, det finns olika personer med olika behov och att veta vilken grupp du tillhör skulle peka på vilken produkt som passar just dig bäst. Det finns dom som nöjer sig med att helt enkelt koppla PC/bärbara datorn till TVn - men vilken grupp tillhör du? Om du är ute efter möjligheten att spela upp bara enkla eller vanliga media filer som filmer, musik, bilder ( med vanliga format) då rekommenderas en HDD media spelare med de vanliga funktioner, med standard HD definition via HDMI eller DVI.



Å andra sidan, om du betraktar dig själv som en "high-tech" person, vill du säkert ha en Networked Media Tank ( NMT ) med HD definition ( eller Full HD, dvs 1080p ) samt med funktioner som Wi-Fi, NDAS, LAN nätverk och breddare möjligheter till files playback som mkv (H.264), HD Level format som TP,TS, TRP,etc med stöd för Internet Radio, TV broadcasting, BitTorrent-funktionen, etc.

Här kan du läsa mer om HDD mediaspelare

No comments: